JDV Logo danssen in Heerlen
dansschool in Heerlen

Special Crews


[one_half]
Jay’s Dance Vision is dé dansschool op het gebied van Kidsdance, Hiphop, Dancehall en DanceFit in Heerlen! Naast het verzorgen van reguliere lessen, hebben wij ook ‘Special Crewsshow- en wedstrijdgroepen, welke naast voor wedstrijden ook voor diverse gelegenheden in staat zijn om een show/optreden te verzorgen.

Momenteel hebben wij maar liefst vier showcrews, namelijk: Move-Up (kids), Vybz (teens), Unexpected (Youth) en Fusion (Adults) met ieder hun eigen show en outfit. In iedere showcrew zitten tussen de 5 en 15 dansers en worden getraind door verschillende coaches. In hun show verwerken zij diverse dansstijlen, waaronder Hiphop, Dancehall en Housedance. Iedere week trainen zij om hun show te verbeteren, nieuwe stukken toe te voegen etc.

Een showcrew-training ziet er behoorlijk anders uit dan een reguliere les. Niet alleen wordt er meer aandacht besteedt aan een dans goed onder de knie hebben, ook wordt gewerkt aan uitstraling, performance, conditie etc. Naast hun ‘eigen’ show, zijn zij ook in staat om optredens voor specifieke doeleinden, zoals bruiloften en verjaardagsfeesten, te verzorgen.

Naast onze showgroepen, hebben wij ook twee wedstrijdcrews, namelijk: Queen Beatz (teens) en The Legends (Youth). Ook deze crews hebben hun eigen mix en outfit. De wedstrijdcrews trainen twee keer per week en worden klaargestoomd om op de wedstrijdvloer te knallen. Verspreid over het jaar heen nemen deze groepen deel aan ongeveer acht wedstrijden van voornamelijk dansbond UDO.

Net als de showcrew-training, ziet de wedstrijdcrew-training er anders uit dan een reguliere les. Tijdens de training wordt veel aandacht geschonken aan zowel ‘synchroon’ gaan, spat gelijkgaan, als de uitstraling en performance, waarbij de verschillende dansstijltechnieken gewaarborgd dienen te worden. Bovendien zal de training nog een stukje ‘strenger’ zijn dan de showcrew-training. Immers, er moet gepresteerd worden op de wedstrijdvloer.

Naast de vele wedstrijden, hebben wij in het verleden ook optredens verzorgd voort/tijdens o.a. Koningsdag, KidsWeekend Heerlen Centrum, Serious Request 2015, Heropening Winkelcentrum ’T Loon, Sjpasmusical Theater Heerlen, de Kunstbende, Corio Tropical, 5 jarig bestaan Mackintosh Company, Berden Rocks, diverse bruiloften, carnaval revues en prinsenproclamaties.

Om in een ‘Special Crew’ te komen, is het vooral belangrijk om goed je best te doen. Regelmatig komen onze coaches kijken in reguliere lessen om eventueel talent te ontdekken. Hierbij wordt gelet op uitvoering van de dans, conditie, uitstraling en plezier. Juist dit laatste, plezier, is extreem belangrijk! Als danser in één van onze special crews is het cruciaal om een show letterlijk te verkopen door zowel de danstechnieken te beheersen als plezier en enthousiasme uit te stralen!

Indien je geselecteerd bent voor onze special crews, krijg je een proeftijd van twee maanden, zodat zowel de coaches als jijzelf kunnen kijken of de groep bij jou past.

Kortom: als je naast je reguliere les nieuwsgierig bent naar meer uitdaging, dan zijn onze ‘Special Crews’ wellicht iets voor jou!

[/one_half]
[one_half_last]

[/one_half_last]